Verslag kinderkamp door de ogen van Marleen (leiding)
09-07-2018

Voor de eerste keer zelf mee op Kinderkamp als leiding! Mijn eerste trotse aanwinst was dan ook de trui waar op stond HRB Kampleiding: Marleen! Na deze aanwinst vroeg ik mij wel af; ‘wat kan ik verwachten? Wat moet ik doen?’. Alles was daarin nog nieuw voor mij. Wat ik wel wist: het worden hele leuke dagen waar weinig geslapen zou worden. Verder ging er geen huiswerk mee, geen zeurende ouders en geen telefoons. Wat wel in grote hoeveelheden wordt meegenomen: SNOEP.

Dit jaar waren de inschrijfbrieven niet om aan te slepen, met een nieuw record van 41 kinderen gingen wij op stap. Drie dagen en twee nachten gingen wij tijdens Hemelvaart kamperen in één grote tent! Het thema mocht natuurlijk ook niet ontbreken, met Freek Vonk de jungle in. Nadat alle kinderen verzameld waren, alle afscheidskusjes en knuffels waren gegeven (en iedereen een toilet moment had gehad) gingen wij op pad. Met natuurlijk, hoe kan het ook anders, de reddingsboten. In de boten was het al een leuke chaos, de snoepjes vlogen je om de oren en de meeste kinderen hebben ook een stukje gevaren. Het kamp was gevuld met spelletjes, lekker eten, en natuurlijk een toetjesgevecht. Zo hebben wij een hele leuke speurtocht gedaan in Warmond, waar de gekste groepsfoto’s ontstonden tijdens de leukste spelletjes.

De afsluiting van het kamp was een hele leuke en gave bonte-avond die werd afgesloten met het (ver)branden van marshmallows boven het kampvuur. De balans op het einde van het kamp was dan ook dat alle snoepjes op waren, de kinderen compleet gesloopt waren en ook de leiding wel toe was aan wat uurtjes slaap. Het resultaat bij mij was dat ik drie dagen met intense spierpijn heb gelopen van alle leuke spelletjes die gedaan zijn. Ik heb het kamp ervaren als enorm leuk, leerzaam, gezellig en gek. Oftewel; op naar volgend jaar!!