HRB ingezet bij watersnood ramp
17-07-2021

Sinds donderdag avond verleent de Heemsteedse Reddingsbrigade (onder de vlag van de Nationale Reddingsvloot van Reddingsbrigade Nederland) met de rampeneenheid hulp en assistentie in de door watersnood getroffen gebieden.

De eerste ploeg (Remco van S., Evert, Job en Christian) begon de inzet in Luik (waar de foto is gemaakt) en verplaatste zich vrijdag naar Limburg. Deze ploeg werd in Maastricht afgelost door een tweede groep (Remco J., Marleen, Oscar en Emma) welke in Meerssen werd ingezet. Alhoewel zij in de nacht van vrijdag op zaterdag werden teruggeroepen en het al paraat staande 3e team niet nodig bleek, vertrok zaterdag alsnog een 3e groep richting het zuiden (Tom, Nick, Marleen en Emma). De inzet duurt tot op heden voort. Een hart onder de riem van de Burgemeester van Heemstede (tevens beschermvrouwe van onze vereniging) en (via minister Kaag, en natuurlijk wat breder gericht) een dankbrief vanuit de Belgische overheid onderstrepen het belang van de inzet.

Op de achtergrond wordt door (oa) Jeroen en Hans vanaf de keukentafel in de 'centrale post' in Hoofddorp gezorgd voor organisatie en informatievoorziening, ook naar alle meelevende leden. Dit gebeurt via een Whatsapp groep (benader Jeroen indien je graag op de hoogte blijft) maar ook - in geconcentreerde vorm - via onze Facebook pagina.

Ook de Heemsteder besteedde aandacht aan de inzet vanuit onze vereniging. Reddingsbrigade Nederland doet in diverse nieuwsberichten verslag over de inzet van de rampenvloot als geheel.