Lestijden Waterhulpverlening
Praktijk en Theorie Buitenwater
Zaterdag 13.00u
Clubhuis HRB

Praktijk Binnenwater
Zaterdag 17.40u
Zwembad Groenendaal
Waterhulpverlening

Als je in het zwembad inmiddels alle diploma’s uit de verschillende lijnen hebt gehaald kan je hier ook verder met waterhulpverlening in het zwembad. Tijdens de lessen wordt nog flink aan je conditie gewerkt en bouwen we verder op alles wat je in de vorige (zwembad)opleidingen hebt geleerd.

Opleiding

Als je tussen de 12 en 18 jaar oud bent zul je al veel diploma's in het zwembad hebben gehaald. Maar dan begint het pas echt! Wil jij ons assisteren met bewakingen en oefeningen?
Dan is de opleiding (Junior/Senior) Lifeguard (schipper) een must!
 
Als (Jr.) Lifeguard leer je reddingen uitvoeren in buitenwater, en krijg je theorie over de gevaren en andere onderwerpen die daarbij van belang zijn. Als Lifeguard worden je ook alle vaardigheden bijgebracht om leiding te kunnen geven aan een reddingsactie.
 
Als Lifeguard Schipper wordt je opgeleid om leiding te geven aan een reddingsvlet. Uiteraard worden onderwerpen zoals Vaartechniek, Communicatie, Oriëntatie, Veiligheid, Motorkennis en Schiemanswerk (knopen) behandeld. 
 
Ben jij geïnteresseerd? Dan kun jij onze Lifeguards komen versterken. Geef je nu op door ons te mailen.

Cursus Waterhulpverlening

Op dit moment hebben we iedere zaterdag van 13.00-16.00u de cursus waterhulpverlening in het clubhuis en op het water. Tijden de cursus gaan we natuurlijk veel oefenen met varen en verder doen we leuke praktijkopdrachten en behandelen we ook theorie aan de hand van opdrachten en casussen.

De lessen zijn iedere zaterdag van 13.00-16.00u in ons clubhuis. (Info ook in blauw blok)

Als je in het zwembad inmiddels alle diploma’s uit de verschillende lijnen hebt gehaald kan je hier ook verder met waterhulpverlening in het zwembad. Tijdens de lessen wordt nog flink aan je conditie gewerkt en bouwen we verder op alles wat je in de vorige (zwembad)opleidingen hebt geleerd.
Ben je ouder dan 12 jaar en wil je meedoen, meld je dan snel aan! Aanmelden kan door contact met ons op te nemen.


Beveiligingen

Naast het zwemmen in het zwembad kan de Heemsteedse Reddingsbrigade ingezet worden voor beveiligingen. Dit kan van alles zijn: van toezicht houden op de kant tot het leveren van meerdere boten met bemanning. Bijvoorbeeld bij evenementen zoals triatlons, zwem-, roei- en zeilwedstrijden, Obstacle Runs en natuurlijk de intocht van Sinterklaas

De Heemsteedse Reddingsbrigade bij uw Evenement?

De Heemsteedse Reddingsbrigade kan ingeschakeld worden voor bewakingen van verschillende typen evenementen. Dit kan van alles zijn: van toezicht houden op de kant tot het leveren van meerdere boten met bemanning. Ook kunnen er gecertificeerde EHBO’ers geleverd worden.

Oefeningen

Meerdere keren per jaar worden er (landelijke) oefeningen georganiseerd door Reddingsbrigade Nederland of andere reddingsbrigades. Het doel is om tijdens een eventuele ramp goed samen te kunnen werken met andere reddingsbrigades en hulpinstanties zoals: Brandweer, Ambulance, Leger en het Rode Kruis. Op deze manier wordt de kennis en kunde van de (nationale) reddingsvloot op peil gehouden.


Materiaal

Voor bewakingen kunnen wij gebruik maken 3 vletten, 2 snelle boten en een rescueboard. Deze worden ingezet met behulp van getrainde bemanning. Tijdens de bewakingen worden er voor de veiligheid altijd reddingsvesten gedragen, en afhankelijk van het weer en het type inzet ook een overlevingspak. Bij de inzet met meerdere vletten maken wij gebruik van onze eigen communicatie apparatuur.

Informatie en kosten

Onze kracht is dat wij werken met enthousiaste vrijwilligers, hierdoor kunnen we doorgaans een veel lagere prijs bieden dan vergelijkbare commerciële instanties. Tegelijkertijd ondersteunt u een lokaal goed doel (ANBI) dat wordt gefaciliteerd door vrijwilligers. 

Wilt u meer informatie of een prijsopgave? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.