Over de HRB

De Heemsteedse Reddingsbrigade is een bij Reddingsbrigade Nederland aangesloten reddingsbrigade en verzorgt diverse zwemactiviteiten in en rond het binnenwater. De HRB, zoals we onze brigade graag afkorten, heeft ongeveer 250 leden en heeft als belangrijkste doel het voorkomen en bestrijden van verdrinkingsongevallen.

De HRB bestaat als sinds 1919 en verzorgt lessen rondom zwemmend redden, waterhulpverlening, conditietraining, onderwaterhockey en tal van andere activiteiten waaronder EHBO-lessen voor onze leden. Onze gezellige vereniging staat open voor een breed publiek en naast onze zwemactiviteiten organiseren we jaarlijks verschillende evenementen.

De burgemeester van Heemstede is de beschermvrouwe van de HRB en reikte in 2009 de vereniging de gemeentelijke erepenning uit. 

Clubhuis
De Heemsteedse Reddingsbrigade is in het bezit van een eigen clubhuis, dat ligt in het Heemsteedse sportpark. Het clubhuis is te bereiken via de Sportparklaan. Ons clubhuis is het witte gebouw met grijze dak dat is gelegen aan de Ringvaart, achter voetbalvereniging VEW. Voor ons postadres, zie onze contactpagina.

Het gebruik van het clubhuis is voor eigen leden, voornamelijk op de woensdagavonden en de zaterdagmiddagen. Het beheer en onderhoud is in handen van de Stichting Heemsteedse Reddingsbrigade. Indien leden een avond voor een activiteit willen reserveren kunnen zij terecht bij de Stichting HRB.

Clubavonden
Elke woensdagavond na het zwemmen is het clubhuis geopend vanaf 19.30 uur voor alle leden. Er zijn naast de gezelligheid diverse drankjes en snacks te halen. De bar wordt ook gerund door vrijwilligers. De avonden hebben soms nog een thema, afhankelijk van de barman/-vrouw.

Actieve ledenuitjes
Onze vereniging draait op vrijwilligers. Om onze waardering te uiten naar deze vrijwilligers wordt er om het jaar een uitje georganiseerd of een kleine attentie overhandigd. Zo zijn we een keer gaan duinsteppen, hebben we een rondvaart gedaan, is er een gezamenlijke gourmetavond geweest en zijn we met z'n allen naar het Tikibad Duinrell geweest. Dit zorgt mede voor een prettige verenigingssfeer waar iedereen zich thuis kan voelen

Zwemmende Bikers
Heel lang geleden kwamen er een aantal leden van de reddingsbrigade in het bezit van hun motorrijbewijs. Al pratend aan de bar in ons clubhuis ging dit groepje leden geregeld een rondje samen motorrijden. Ondertussen kregen steeds meer leden van onze reddingsbrigade last van dit "motorvirus" en zijn de zijn de zwemmende bikers een feit.

Regels en omgangsnormen binnen de vereniging
Om het iedereen binnen de vereniging naar het zin te maken is het van belang dat er bepaalde regels bestaan. Hieronder vindt u een aantal van onze officiƫle documenten.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Gedrags- en Omgangsregels