Verslag jeugdkamp door de ogen van Anne (jeugdlid)
09-07-2018

We vertrokken van het fort met de boten. We voeren het meer op en namen heel veel omwegen en speelde een soort “verstoppertje” met de boten. Toen we op het eiland aankwamen zijn we spellen gaan spelen terwijl we wachtten totdat de tenten en onze spullen aankwamen. Tijdens het opzetten van de tenten hadden we heel veel plezier.  Toen de tenten stonden en iedereen een plekje had in de tent zijn we naar een strandje gevaren. Toen we bij het strandje aankwamen gingen wij in teams spellen spelen. Een voorbeeld van een van die spellen is watermeloenrugby of een ei op iemands hooft kapot slaan met een krant. Toen we terug waren bij de boten waren we heel erg smerig en zat ons haar onder het ei. ‘s Avonds bij het kampvuur lachten wij ons rot omdat er allemaal grappige moppen werden verteld. Natuurlijk werd het heel laat.

Op de tweede dag werden we gewekt door de kampleiding. Het ontbijten was super gezellig. Na het ontbijt gingen we naar de stad om daar een hele leuke speurtocht te doen die Mariska had bedacht. De speurtocht zat vol gekke opdrachten zoals doe een winkelwagenrace, doe een koprol in een winkel of verzamel zo veel mogelijk kurken. We hadden echt heel veel plezier gehad die middag.  Op de terugweg gingen wij een watergevecht houden met de boten en niemand bleef droog. Die avond gingen wij BBQ’en  en het was lekker. We hadden het erg naar ons zin. Na het eten werden de kinderen die het laatst mee mogen gaan op jeugdkamp afgeduckt. Dan moet je een rare opdracht uitvoeren. Dit jaar was het een toneelstuk doen waarbij iemand van de begeleiding hun handen speelde, wat er heel grappig uit zag en niemand is schoon gebleven. Die avond hadden wij weer een kampvuur gemaakt voor de bonte avond. We hadden 2 acts. Een act van een groep jongens die een voorstelling hadden gemaakt en een act van een groep meiden die een hele leuke spelshow hadden gemaakt. Ook deze avond werd het weer laat.

Op de derde en laatste dag werden we weer wakker gemaakt door de leiding. We moesten onze spullen opruimen en daarna gingen we ontbijten. Dat was net zoals de vorige keer heel gezellig. Daarna moesten wij het kamp afbreken, ook dat was heel gezellig. Als eerst ging de tenten en onze spullen op de boot daarna wij. De rest van de dag waren we heel druk bezig met opruimen, maar het bleef heel gezellig.  Aan het eind van de dag was iedereen heel moe. Aan het eind van de dag zijn we patat gaan eten als leuke afsluiter. Ik heb op kamp de tijd van mijn leven gehad.