EHBO

EHBO kan je elke dag tegenkomen, van een kleine verwonding bij het snijden van groente tot het ineen zien zakken van iemand op straat. Hoe moet je vervolgens handelen? Niet alleen in het dagelijks leven, maar ook bij het reddingszwemmen is kennis van EHBO handig. Stel je voor, er is iemand te water geraakt, die veel water binnen heeft gekregen. Als redder heb je deze drenkeling op de kant gekregen. Dat is een goed begin, maar je bent nog niet klaar met hulp verlenen. Nu is het belangrijk de hulpdiensten te waarschuwen en zelf eerste hulp te kunnen verlenen. Zo is het belangrijk een bewusteloos slachtoffer in de stabiele zijligging te leggen. Voor het behalen van de hoogste diploma’s is een EHBO diploma dan ook verplicht. Het verlenen van eerste hulp en reddingszwemmen is nauw met elkaar verbonden. Vandaar dat veel zwemmers binnen de vereniging in het bezit zijn van een EHBO diploma. Binnen de vereniging zorgen we ervoor dat de leden hun EHBO kunnen behalen en daarna hun kennis op peil kunnen houden.

Basiscursus EHBO

Bij genoeg animo verzorgen wij jaarlijks een EHBO cursus voor onze leden. In 7 lessen wordt alles omtrent de EHBO geleerd. Tijdens de lessen wordt er veel geoefend, met elkaar, maar ook met behulp van lotus slachtoffers. Dit alles onder leiding van een gecertificeerd instructeur. Naast de voordelen van een EHBO diploma in het dagelijks leven, is het bij Life Saver 2 en 3 ook verplicht om dit te behalen. Hierdoor wordt het reddingszwemmen verbreed/compleet gemaakt.

Herhalingscursus EHBO

Om te zorgen dat onze gediplomeerde EHBO-ers bekwaam blijven organiseert de HRB ieder jaar een herhalingscursus. In deze cursus worden in 3 avonden alle facetten van de EHBO weer herhaald en worden nieuwe ontwikkelingen aangeboden zodat iedereen op de hoogte is en bekwaam blijft. Dit ook onder leiding van een gecertificeerd instructeur.