Evenementen

Als activiteit buiten het zwembad om, organiseerd de HRB jaarlijks twee kampen: het Jeugdkamp (12 tm 16 jaar) en het Kinderkamp (tm 11 jaar).

Een enthousiaste groep oudere HRB’ers (de leiding) organiseert voor beide leeftijdsgroepen een lang weekend vol gezellig activiteiten op een leuke locatie. De planning is voor de organisatie altijd makkelijk, de kampen vinden plaats in het Hemelvaartweekend (kinder) en Pinksterweekend (jeugd).

Voor het jeugdkamp wordt vaak nog een pre-kamp avond gehouden zodat iedereen alvast lekker in de stemming kan komen en iedereen met elkaar en de leiding kennis kan maken. Wat er tijdens de pre-kamp avond gedaan word is elk jaar weer een verrassing. Zo zijn er al een aantal keer een film avond gehouden, is er een dropping geweest en een pub-quiz. Al met al heel gezellig en zeker een aanrader om mee te gaan op een van de kampen!

Een ander terugkerend evenement bij de HRB is een bezoekje van de Sint. Nadat de redders van de HRB de Sint weer veilig de haven van Heemstede binnen hebben laten komen brengt hij ook altijd een bezoekje aan onze brigade. Voor de jongere kinderen begint het programma in de middag met knutselen in het clubhuis of een pieten speurtocht in het Heemsteedse bos. Vanaf 16.30 zitten de kinderen vol spanning in het zwembad te wachten tot dat Sinterklaas arriveert. Als Sinterklaas weer verder gaat naar zijn volgende afspraak is er voor iedereen in het zwembad nog een speciaal programma. 

Naast deze twee vaste jaarlijkse onderdelen georganiseerd vanuit onze Technische Commissie zijn er nog vele andere activiteiten die door onze enthousiaste leden georganiseerd worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld darten, klaverjassen, pub-quiz, motor weekend en nog veel meer!